holkamodroočka |
|
(30.3.2021 21:25:28) Čím nahradit samokypřící mouku? Smíchat prášek do pečiva s moukou - polohrubou nebo hladkou? A v jakém poměru na 1kg mouky? Lžíce prášku do pečiva? A co je jako alternativa madeira cake? Chci udělat trifle. Děkuji.
|
Ráchel, 3 děti |
|
(30.3.2021 21:44:29) https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001130499283
|
holkamodroočka |
|
(30.3.2021 21:54:07) ta je bez lepku. Já bych raději udělala směs z klasické mouky a prášku do pečiva, jen nevím poměr.
|
Bouřka |
|
(30.3.2021 21:59:38) třeba tu, co jsem koukala na výsledek dotazu, tak tam dávají i sůl.
https://bakingbites.com/2007/08/what-is-self-rising-flour/
|
Bouřka |
|
(30.3.2021 22:02:01) Tady trochu jiný poměr, ale diametrálně odlišné to není https://www.thekitchn.com/food-science-what-is-selfrisin-75506
|
Bouřka |
|
(30.3.2021 22:09:07) A tohle je asi nejlepší http://www.deliberatefare.com/simulate/british-self-raising-flour-and-american-self-rising-flour
mimo jiné v diskusi I am responding a little late, but hopefully it will help future viewers. It would not be the same. British Self-Raising flour is more of a Pastry Flour (lower protein) whereas American Self-Rising is an All-Purpose (higher protein) flour. The salt serves 2 purposes, to help absorb some of the liquid in the recipe for use by the BP, and additionally for some flavor. BP is actived first by any liquid added, then by heat in the oven. If you want to make British self-raising flour use Pastry Flour with 2 TB BP without salt (which may still have to be added thru certain recipes). BTW, neither of these are Gluten-Free. I do not know what the GF substitutions would be.
|
holkamodroočka |
|
(30.3.2021 22:15:23) Bouřko,
|
|
|
|
|
|
|
Len |
|
(31.3.2021 12:03:08) Vsechna v Britanii mleta mouka je obohacovana vitaminy a mineraly, proto ji uz nekupuju, mam ve spajzu vyhradne italske a francouzske mouky + ceskou hrubou a polohrubou. Self-rising jsem koupila jen v zacatcich, ono je tam toho prasku pomerne hodne, zbytecne moc to pak nabyde. Pouzivam normalni dvounulku a pridam prasek do peciva. Madeiru si muzes upect, velmi jednoduche. Na trifle se da pouzit i piskot. https://www.bbcgoodfood.com/recipes/madeira-loaf-cake
|
holkamodroočka |
|
(31.3.2021 13:09:36) Můžu ho nahradit Mascarpone? M&S je zavřený, a ne vždycky ho mají.
|
Slonisko |
|
(31.3.2021 14:31:15) Nejsem Len, ale clotted cream je podle mého prostě zakysaná smetana. Leda by jí měli v UK tučnější, to už si nepamatuju.
|
|
Len |
|
(31.3.2021 14:36:57) Mascarpone je asi nejpodobnejsi. Nebo si ho muzes vyrobit https://www.curiouscuisiniere.com/clotted-cream/
|
holkamodroočka |
|
(31.3.2021 15:15:54) díky moc, zas taková kuchařka nejsem
|
|
|
|
|
|