libik |
|
(23.10.2021 14:09:55) Neměla jsem kvasnice, tak 1. pokus v životě, jsou to dobré gumáky
V čem je fígl?
|
adelaide k. |
|
(23.10.2021 14:34:26) Myslím, že v tom, že prášek do pečiva knedlíkové těsto zkrátka neutáhne. Ve smyslu nenakypří.
|
|
Len |
|
(23.10.2021 14:37:41) To teda nevim, v cem je chyba. Delala jsem dlouho jen praskove, od porizeni thermomixu delam i kvasnicove, zakladni recept a pomery jsou uplne stejne jako u tech praskovych. Akorat praskove jsem vzdy varila ve vode, kynute delam v pare.
|
|
Kaipa |
|
(23.10.2021 15:16:37) Práškové nebudou nikdy tak nadýchané jako kvasnicové. Moje mamka dělá práškové (taťka měl rád tužší, zvlášť do omáček), ale moje děti je nechtěly, tak jsem přešla na kvasnicové. Jsou lepší. Práškové jen jako nouzovka. Ale my těch knedlíků mnoho nenaděláme, párkrát do roka (kuře na paprice, svíčková, segedín).
|
|
P.T. Cruiser |
|
(23.10.2021 16:11:29) Knedlíky z prášku jsou tužší, nejsou takové "péřové", ale u nás v rodině jiné nevaříme. Babička ani nedávala prášek a zadělávala je sodovkou, tchýně taky.
|
|
Vranice |
|
(23.10.2021 18:57:41) Libiku, nepíšeš, jakým postupem se gumáky povedly. Příště zkus hrníčkové (vaří se v páře v hrnkách), tam není tolik hmoty a hezky vyběhnou. Recept neporadím, dělám je málo a když, tak bezlepkové, s práškem do pečiva, jelikož kynuté bezlepkové těsto je nad moje síly.
|
libik |
|
(23.10.2021 19:26:46) no vida, to mně mělo napadnout, řídké do hrnku
|
|
|
|