Saamajna |
|
(19.4.2022 22:23:41) Vite nekdo, jestli to je ok? Jednak zdravotne, druhak odolnosti. Mame uz 16 let sadu kulatych akaziovych prkynek, ktery pouzivame misto taliru vlastne kazdy vecer. Uz konci. No a v akci jsem koupila prkynka z cedrovyho dreva; puvodni urceni je jako podlozka pri grilovani ryb na docileni spravnyho aroma. Takze tak 3x pouzit a pak vyhodit/ spalit. Jsou ale hezky tvarem a barvou a tak bych si je radsi chtela nechat ma kazdodenni stolovani. Na netu jsem o tom nic nenasla, normalni prkynka jsou jen bambusovy, akaziovy nebo bukovy. Treba vi nekdo neco..
|
Lei |
|
(20.4.2022 0:27:36) Ahoj , není to spíš Zirbenholz než cedr (Cedrus sp.)?
Ono v těch odkazech je to buď borovice limba (Zirbe) nebo zerav (červený cedr).
A jestli je to ta limba, tak z té je dřevo nezávadné. My máme i takovou limbovou kouli, která se posadí nahoru na karafu vody a ovoní a "ozdraví" vodu. Je to moc příjemné pití pak.
PS: Blíží se doba grilování maršmelounů. Zatím vyčkávají ve spíži. Děkujuuu .
|
Saamajna |
|
(20.4.2022 2:55:07) Je to neco takovyho: https://www.ebay.de/itm/234350472488?_trkparms=amclksrc%3DITM%26aid%3D1110006%26algo%3DHOMESPLICE.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20200818143230%26meid%3D5f86a857524a484a91967cc79fa6ae4e%26pid%3D101224%26rk%3D4%26rkt%3D5%26sd%3D253786638196%26itm%3D234350472488%26pmt%3D1%26noa%3D1%26pg%3D2047675%26algv%3DDefaultOrganicWeb&_trksid=p2047675.c101224.m-1
|
|
|
|