libik |
|
(20.7.2022 12:19:35) Pcháá, klidně a klidně i kompotová broskev na kuřecí plátek
|
Vaitea |
|
(20.7.2022 13:15:26) libik ahoj
"Pcháá, klidně a klidně i kompotová broskev na kuřecí plátek"
v Příboře absolutně v pohodě, tam se s tím nemažou.
Výběr z hroznů
Vidláková Havířská Al Capone King Angličák Tvarůžková Miami
https://www.pizzafofrem.cz/pribor/#pizza
Ale osobní zkušenost mi chybí .
|
*Kate* |
|
(20.7.2022 13:21:17) No vida, tak Miami je s broskví ... by ne zajímalo, co je ten unikat.
|
Vaitea |
|
(20.7.2022 13:24:30) *Kate* až na to přijdeš, dej vědět. Taky nás to dost dlouho zaměstnávalo , ale nic jsme nevymysleli.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(20.7.2022 13:33:26) To by mě taky zajímalo
|
|
|
|
Koníček mořský |
|
(20.7.2022 13:41:07) Ta pizzafofrem to je teda Tam chybí už jen pizza s tlačenkou
Jak jsem při této diskuzi "zatoužila" alespoň jednou v životě ochutnat pizzu s ananasem, tak po tomto pizzovém menu už nemám chuť na žádnou pizzu. Ale to přejde, na pizzu chodím ráda. Ale jen někdy - nesměji začít ošizovat. Ale jen někam. Třeba do super bistra v Kutné Hoře - tam byla nejlepší . Ještě jsem se chystala do jedné vyhlášené plzeňské, ale uvidim, jestli se moc nezdržim u Libika na kafi.
|
Vaitea |
|
(20.7.2022 13:49:26) "Tam chybí už jen pizza s tlačenkou "
Jseš si jistá , že ses dívala dobře . Ale jestli ne, je to jen otázka času .
|
*Kate* |
|
(20.7.2022 13:54:10) No na fcb nabízejí variantu, kde je v okraji párek s hořčicí. Záhada unikatu nevyřešena.
|
Rodinová |
|
(20.7.2022 13:55:15) No pizza je taky v podstate rohlik s necim, jen v jinem formatu, tak proc ne parek ..
Nejsem pizza fan.
|
|
|
|
|
libik |
|
(20.7.2022 13:59:33) Ahoj Vaiteo
Také nemám příliš osobních zkušeností, nemám pizzu moc ráda, vyjma speciální kocovinové maxi pizzy "dejte tam všechno".
A našla jsem pěknou pizzerii, kde je kuchař literárně nerealizovaný, takže své pizzy skrývá pod názvy typ Pokušení jeptišky Elišky (bez česneku) a Polibek šenkýřky Matydly (s česnekem)
|
Vaitea |
|
(20.7.2022 14:14:00) libik, tak to je taky roztomilé, kuchař poeta.
Já si pamatuju, ještě v dobách socializmu, kdy jediný závan "západu" byly hranolky z Arbatu - první oficiální fast food v ČSSR, bizár název z úcty k přátelství se SSSR, děsivá doba, že moje budoucí švagrová odněkud přinesla recept na pizzu. Pekla se v remosce, těsto bylo vysoké, dávalo se tam úplně všechno, eidam pochopitelně nemohl chybět. Ale byla výborná.
jinak pizzu moc neoblibuju, ale tuhle bych klidně zkusila znova.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(20.7.2022 14:22:26) u nás doma bývala pizza poměrně častá a velice oblíbená i v těch časech čssr naši ji vždycky pekli v koláčové formě s vroubkovaným okrajem a když jsem pak prvně viděla pizzu v restauraci, zaskočilo mě, že nemá po okrajích vroubky jinak by asi ani italové nepohrdli, u nás tam patřila rajčatová omáčka (rozuměj domácí kečup, připomínal právě víc sugo než kečup), obkládala se slaninou (anglickou) a sypala parmazánem (pravda, tím strouhaným z piksly) a táta si na ni dával olivy největší peklo, co se pizzy týče, jsem zažila u tchýně - její oblíbený recept na rohlíkovou "pizzu" s kečupem a točnákem by zaskočil asi i jirku babicu
|
|
Zasjaj. |
|
(20.7.2022 16:18:21) Ja se s pizzou setkala prvne nekdy v polovine sedmdesatych let u sousedu na chate. Jednou v lete k nim prijela na navstevu svedska rodina se dvema kluky, ti byli zlate blondati, do hneda opaleni a vsechno na nich bylo takove leskle. Neumeli ani slovo cesky a misto odpovedi rozdavali bombony Nimm2. Jak navsteva z jine galaxie. A pak, kdyz odleteli, zacali sousedi delat o weekendech pizzu. Ja tenkrat to jidlo z jine galaxie ani neochutnala.
|
Rodinová |
|
(20.7.2022 16:29:55) Zasjaj... Spadla z oblakov
|
Zasjaj. |
|
(20.7.2022 16:34:31) Rodinova, no presne. Spadli a zanechali nam poslestvi o priprave pizzy
|
|
|
|
|
Koníček mořský |
|
(20.7.2022 14:46:10) Dle mých zkušeností může být pizza něco, co se nedá pozřít nebo i něco, co se rovná kulinářskému zážitku, provětrajícímu řádně peněženku. Záleží na přístupu a surovinách. A třeba i na ohni.
|
|
|
|
|