(20.10.2022 17:07:47) Co a jak z nich děláte? Nikdy jsem je ještě neupravovala a asi ani nejedla. Chtěla bych nějaký guláš, ale víc spis smetanového než toho tmavého typu. Syn přinesl kosik. Sbíral to s jedním známým, starým houbarem, takže pravost hub zaručena. Nakládat je nechci.
(20.10.2022 18:01:05) Omáčky nebo jakoby dršťkovou, ale pozor václavky jsou mírně jedovaté (i když se legálně smějí prodávat např. na trzích), takže je velmi důležité je dobře tepelně upravit. (O hodně déle než jiné houby), pak jsou OK.
(20.10.2022 18:20:35) Dělám guláš a "dršťkovou" polívku. Se smetanou jsem z václavek nikdy nic nejedla, ale asi by šla klasická houbová omáčka ke knedlíku.
Jak jsi to napsala, tak na ně mám hroznou chuť. Ráno před HO asi taky zaběhnu do lesa, tak snad bude k obědu václavkový guláš.
(20.10.2022 19:05:29) Díky holky. Cetla jsem o te delší úpravě na netu. Už jsem je uvařila. Zítra teprve udělám ten guláš.. On synovi ten jeho známý nějaký recept doporučoval.. Je to Ukrajinec, ma houby hodně rád a prave vaclavky děla na smetaně. Jenže syn ten recept zapomněl a nemůže se ted s panem spojit.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.