petluše |
|
(5.2.2023 19:27:51) Máte nějaký zaručený recept na koblihy? Jak je smažit aby nenatáhla tolik tuku?
|
holkamodroočka |
|
(5.2.2023 19:34:33) Mamka přidává do těsta rum a smaží ve vysoké vrstvě tuku, musí plavat. Tak paradoxně nasají méně oleje než když se to dělá v menším množství oleje.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.2.2023 19:38:28) Dělala jsem pečené v troubě. Nebyly mastné vůbec.
|
|
Silvie+dva kluci |
|
(5.2.2023 19:40:43) Rum do těsta. Delala jsem už letos 3x, trenuju na ostatky.
|
luthienka |
|
(5.2.2023 20:25:36) Co znamená, ze trenujes na ostatky?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(5.2.2023 20:28:06) Zní to děsivě
|
petluše |
|
(5.2.2023 20:32:02) Proč? Ostatky je masopust.
|
luthienka |
|
(5.2.2023 21:16:58) Tušila jsem něco náboženského, ale rada se poučím. U nás je tedy masopust. Nicméně je mi tento svátek cizí a poměrně nepříjemný. Kromě koblih tedy., ty mám ráda. Ale ani ty nepečem.
|
|
|
|
Silvie+dva kluci |
|
(5.2.2023 21:43:50) U nás se na ostatky průvodu masek nabídnou koblihy, tak aby se mi povedly. Během roku je nedělám, ale k ostatkům prostě patří.
|
|
|
|
P.T. Cruiser |
|
(5.2.2023 20:01:43) Jak už psaly kolegyně, do těsta rum a hlavně smažit v hlubším kastrolku v opravdu vysoké vrstvě tuku, koblížek se pak sám obrátí a má po obvodu klasický koblížkový světlý proužek - jako rovník na glóbusu. (Manželova babi je smažila po jednom v malinkém hlubokém kastrůlku aby nespotřebovala moc tuku a přitom ho měla vysokou vrstvu. Na to by už nikdo neměl čas, ona jich taky jako stará už nesmažila moc.)
|
petluše |
|
(6.2.2023 10:06:56) Děkuji,budu zkoušet a snad se mi nadýchané potvory nenasaklé povedou.
|
|
Lenka Pražanda |
|
(6.2.2023 12:54:06) Není to s tím rumem jen pověra? Já ho nepoužívám a koblihy mastné nemám. Naopak babička ho tam dávala a měla je strašně mastné Jako dítě jsem nejedla téměř žádné domácí zákusky a hlavně nic s rozinkami. Až když jsem sama začala péct došlo mi, že mi vadil ten rum.
|
petluše |
|
(6.2.2023 14:54:14) Lenko a v čem je podle tebe ten fígl?
|
|
|
|
|