Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.4.2023 20:12:01) Prosím rychlou radu, už je v troubě. Rozhodla jsem se náhle, peču po dlouhý době beránka. U všech receptů je pečeme do růžova, zkoušíme špejlí. Takový nesmyslný rady. Přeci tu formu nebudu vyndávat a otevírat, to by se leda přetrhnul, kdyby ještě nebyl hotový. Je to malá kameninová forma, asi tak čtvrtinová velikost toho velkýho. Dala jsem minutku na 30 minut. Děkuji
|
ALL |
|
(6.4.2023 20:29:04) Já teda po nějaké době formu klidně otevřu, abych se přesvědčila, jak na tom beránek je - okem i píchnutí špejlí. Dopékám ho pak třeba i bez formy. Těsto samozřejmě už musí být pevné. Peču obvykle jednoho většího beránka a dva malinké a kupodivu se to všechno peče v podstatě stejně dlouho. Asi tak 40 minut? Formy jsou z kameniny.
|
ALL |
|
(6.4.2023 20:31:07) Otvírám opatrně - nevyndavám z trouby celou formu, jen zvednu horní díl. Pokud by nešel zvednout, nervu to násilím a zkusím to později, až to už jde.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.4.2023 20:53:30) Tak to mě nenapadlo, že by šlo.
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.4.2023 20:52:52) Děkuju, jdu na to, byl tam 35 minut. Je to hodně malá forma.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.4.2023 20:54:56) Tak to vyšlo, vypadá pěkně, 35 minut, 40 by tam klidně vydržel, musím si to zapsat na příští rok.
|
babi_ |
|
(6.4.2023 20:55:21)
|
|
ALL |
|
(7.4.2023 15:25:47) Super. Já se na ně teprve chystám.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(8.4.2023 12:18:10) Včera jsem upekla druhého z jinỷho těsta a 40 minut dobrý. I když je tak malinkej.
|
|
|
|
|
|
|