Bouřka |
|
(30.9.2023 9:08:18) Zásadní dotaz Koupila jsem petržel i s natí, normálně beru jen kořeny. Používáte tu nať i z kupované petržele nebo vyhazujete?
|
Lada2 |
|
(30.9.2023 10:37:21) Používá se do polívky.
|
|
Žžena |
|
(30.9.2023 10:48:16) Když je nať pěkná, použiju ji.
|
|
La Pepa |
|
(30.9.2023 11:02:58) Používám ji úplně normálně, do polívky, i mrazím. Naopak, pokud kupuju petržel, vybírám i podle natě. Často zákazníci tohle nedělají a nať odtrhnou ještě v obchodě a pohodí jí zpátky do bedýnky s petrželí, tu beru taky, a dělám si zásoby.
|
Bouřka |
|
(30.9.2023 11:20:14) La Pepo, a účtujou ti to?
|
La Pepa |
|
(30.9.2023 11:34:12) Ne, berou to jako si někdo bere listy z kedluben pro králíky. Jediný, kdo to komentoval, byla ukrajinská pokladní, se kterou jsem se bavila pár dní předtím o kysání zelí (kupovala jsem asi 40 kilo). Říkala něco ve smyslu, že někdo neví, co je dobré a že se má zužitkovat všechno.
|
|
|
|
Bouřka |
|
(30.9.2023 11:19:32) Díky, je pěkná, tak ji zužitkuju a zamrazím.
|
|
Agatha Ch. |
|
(30.9.2023 21:49:48) Krom polévek, sušení a mražení zkus i pesto: rozmixovat s oříšky (ja dám klidně na drzouna i slunečnicová semínka), stroužek česneku, dokonzistencovat trochou oleje. Ochutit šťávou a kůrou z citronu nebo limetky.
|
|
|