apo-lena |
|
(26.7.2024 23:27:25) Mám piškotový korpus, na tom pěnu ze smetany, želatiny a ovocné šťávy, pak bude želé z ovocné šťávy a želatiny a další smetanová pěna. Jak dlouho by takový dort vydržel jedlý v lednici? Zítra ho dokončím. Můžu ho klidně zmrazit. Není určen na oslavu, jen jsem to chtěla zkusit a do jídelníčku dostanu jen jednu porci. Bude pak dobrý nebo s ním mám jet rovnou někam na návštěvu?
|
žiraf |
|
(27.7.2024 9:38:20) Ale teď mi došlo - pokud nemáš recepty na jednotlivé vrstvy vyzkoušené, nabídla bych dort raději jako první rodině. Ať se třebaa ovocné želé cestou na návštěvu nerozteče.
|
|
Okolík |
|
(27.7.2024 11:03:44) Zelatinu, pudink nemrazit, po rozmrazení je z toho bláto. Vyzkoušeno
|
apo-lena |
|
(27.7.2024 15:05:35) Děkuji. Toho jsem se bála. Naštěstí jsem sehnala dobrovolníky, kteří ho sní. Teď naopak doufám, že mi zbyde porce i na zítřek.
|
|
žiraf |
|
(27.7.2024 17:50:57) Želatinové pěny mám v mrazáku opakovaně vyzkoušené. Opravdu ti nechci zkazit radost z dortu.
Pokud se např. dělají monoporce, lije se hmota do siliknových forem a pak se vyklápí důkladně zmrzlé.
Podívej se na některé recepty Víkendového pečení, kde má i ty minidortíky, které technologicky zmražení vyžadují. Samozřejmě stejný postup najdeš i na jiných stránkách.
|
apo-lena |
|
(27.7.2024 22:45:22) Žiraf, díky. Tenhle blog jsem neznala.
|
|
|
|
Persepolis |
|
(28.7.2024 13:28:39) Teď si zrovna dávame ke kávě rozmražený zbytek dorti s želatinou a dobrý.
|
apo-lena |
|
(28.7.2024 21:37:09) Děkuji. Ten rybízový dort byl výborný. Určitě brzy udělám něco podobného z ostružin. To už dojde i na mrazák.
|
|
|
|