| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Sekaná - v alobalu nebo bez?

 Celkem 28 názorů.
 Senedra 


Téma: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 14:02:32)
Jen pro pobavení a poplkání.

jedna moje babička pekla zásadně sekanou ( ona říkala fašírku) přímo na pekáči, občas se jí trochu připálila, ale měla pořádnou kůrku. Druhá balila maso do alobalu, takže sekaná byla bez kůrky.

Já peču jako chytrá horákyně - zabalím do alobalu a zhruba v půlce pečení alobal rozbalím, aby sekaná měla kůrku.

Co vy, jak pečete sekanou vy?
 neznámá 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 14:12:48)
Bez alobalu, sekanou v alobalu jsem nikdy neviděla.
 TaJ 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 14:18:39)
Sekanou pečeme ve formě na chlebíček/srnčí hřbet. Nepřikrytou, kůrku má. Stejně pečeme i nádivku.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 14:35:57)
Bez alobalu, mám ráda kůrku.
 Půlka psa 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 14:51:19)
Balím do slaniny, ne do alobalu. Z těchto dvou je slanina významně chutnější ~;).
 Martina, 2 kluci 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 15:39:56)
Co mám konvektomat, peču sekanou s jehlou uvnitř na 68 st. Udivuje mě, jak krátká doba stačí. Pokud je pak ještě málo opečená, zapnu na chvíli gril.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 16:13:00)
Sekaná je jedna z "obyčejných" věcí, co prostě neumím ~d~ nikdy mi nedrží tvar, praská nebo se sype... Takže peču ve formě na srnčí hřbet nebo chlebíček nebo bábovku nebo jako muffiny ~:-D
Taky neumím bramboráky, bramborové knedlíky z brambor nebo třeba vosí hnízda ~;)
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 16:14:34)
Křupavý bramboráky taky neumím, jenom jako hadr.
 neznámá 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 20:12:42)
Inko, zkoušela si nastrouhané brambory zasolit, nechat pustit vodu a pak vymačkat?
A smažit na vrstvě sádla, nešetřit.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 20:44:24)
Už jsem to dlouho nezkoušela.
 Kaipa 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 20:48:50)
Ano, sádlo je důležité. A ještě je dobrý přidat ovesné vločky, taky přispějí ke křupavosti, cítit tam nejsou.
 Rodinová 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 20:55:04)
Jo vlocky…nase oblibena je mlete kruti z farmy, vlocky, zelenina co je k dispozici, sekana mrkev, celer, petrzel, spenat, cuketa, kvetak…v pomeru dle odhadu, asi vic masa nez zeleniny, vejce, bylinky, koreni.
Vlocky slouzi na zahusteni, nechat chvili odlezet, vse se vzajemne prosakne, uplacat a upect v remosce.
 vlad. 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(23.9.2024 15:52:57)
Rodinová, krůtí mám nejraději, taky dělám s vločkama a petrželí, někdy zasypu parmazánem, zkusím přidat zeleninu ~R^ krůtí kupuju na trhu na náplavce, ty teď ale kvůli vysokému stavu vody nejsou...úplně jsem dostala chuť ~:-D
 Rodinová 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(24.9.2024 12:58:18)
Vlad, kruti mlety kupuju na rohliku, je vyborny, jsem citliva na kruti pachute.
A mas pravdu, syr uz jsem nedala dlouho ~R^
 vlad. 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 17:34:58)
Rose, jako mufiny :-) to je dobre. Mam radeji karbanatky nez sekanou, je tam vic kurcicky ~:-D pecu je naskladne v pekacku.
 angrešt 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 17:49:46)
Rose, s muffinovýma formičkama taky dobrej nápad :D to by bylo ještě víc patek! ~t~

(sekaná se může drolit, když není maso na začátku hodně rozetřené do hladka s tekutinou, aby prakticky trochu emulgoval tuk s tekutinou a co nejvíc se rozmělnily hrudky z mletí - řeznická sekaná je taková soudržná právě díky tomu, že tohle rozmělnění udělá za člověčí ruce elektrický kutr)
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 18:29:24)
Angrešt, jo, hnětení už jsem odhalila, takže dělám těsto v robotu, trochu se to zlepšilo, ale stejně to není ono... Přitom když se dívám, jak ji dělá táta, mám pocit, že se s tím nijak nepáře, přitom ji má vyloženě skvělou, kompaktní ~d~ stejně jako ji dělala mamka... i ségra dělá stejně, přesto jsem jediná, komu se to nedaří... beru to jako jednu z těch věcí, co mi prostě není souzená ~;)
 Rodinová 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 20:38:51)
Jeee, zrovna sekanou umim, pecu ji jako nejvetsi trotl v remosce, trochu podlitou, na zaver s maslickem navrchu, tak dlouho az se udela kurka~:-D
 Bouřka 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 16:37:49)
Já ji dělám v pomalém hrnci, takže je bez kůrky. Kdo by měl zájem, může si ji dopéct ve fritéze. Ale my si na kůrky teda nepotrpíme.
 sylvaina 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 17:36:23)
Bez alobalu. Nad kůrkou mě nenapadlo přemýšlet, nicméně o verzi v alobalu slyším poprvé.
 wer 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 17:45:56)
Bez alobalu, normálně dám nakrájenou cibuli a prodlevám, jako bych pekla jiné maso.

Maminka ji dává na alobal, nebalí jenom dá alobal dospod aby se sekaná nepřipekla přímo na pekáč.
 Fern 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(23.9.2024 0:11:02)
To se da vyresit spejlama misto alobalu.
 angrešt 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 17:45:57)
sekanou peču podle toho, jaká je to sekaná. Českou sekanou peču v podobě volně loženého dlouhého bochníku, obvykle pokrytého tenkými plátky slaniny. Peču v kachním pekáči, nejdřív asi 20 min přiklopenou, pak odklopím. Sekanou jemného typu, třeba bavorskou leberkase, nebo třeba kuřecí sekanou, tj. vyšlehané a řidší, peču v chlebíčkové formě vymazané máslem. Francouzskou hrubozrnnou sekanou typu terrine peču v originál terrine nádobě, tj. vlastně keramické chlebíčkové formě s víkem.
Dětem peču sekanou jednoporcovou, každému v jeho malé obdélníkové zapékací misce, aby měly hodně kůrky a nehádaly se o patky :)

V alobalu jsem sekanou asi nikdy nepekla, obecně v alobalu peču nerada, je mi pak hrozně líto takovej kus kovu vyhodit.
 Jojona 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 18:04:31)
Sekanou peču jako šišku na pekáči trochu podlitou pod pokličkou a ke konci odklopim a dopeču kůrku.
 holkamodroočka 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(22.9.2024 20:01:40)
Fašírky jsou n nás neobalené karbanátky pečené na pánvi. Občas dělá mamka sekanou, že ji zabalí do bránice a upeče. Nikde se nic nerozpadá, a je šťavnatá a má kůrku.
 Fern 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(23.9.2024 0:05:38)
V kombi mikrovlnce na crisp taliri, zalezitost cca 20 min,s lehkou kurcickou, stavnata,vynikajici~;).

V posl. dobe ale misto sekane radsi takto delam karbanatky, a misto crisp funkce staci pouzit i mikrovlny+gril.
Karbose si nadelam do zasoby do mrazaku syrove a vzdy delam v MT cerstve a v mnozstvi,ktere se hned sni.
 nebeska 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(23.9.2024 18:45:17)
Pecu v troube, alobal pouzivam jenv pripade, ze potrebuju jeste pect, ale kurka uz je akorat, zlehka prekryju. Jedina sekana, kterou jim, z tech nenadychanych,bledych, bez kurky se mi navaluje, kdyz je nekde vidim :))
 Koníček mořský 


Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?  

(24.9.2024 13:33:48)
Sekaná mi přijde úplně jednoduchá. Mletý maso - nejraději mám mix hovězí x vepřové plus přidám ještě mleté kuřecí, hrst strouhanky, hrst krupice, koření dle chuti a možností. Další moje vychytávka je - trochu nasekaného libečku a trochu koriandru - semínek (ne nať)
Uplácám šišku, dám do zapékací misky s troškou vody, navrch lžíci sádla (to dávám skoro do všeho). Peču na 180 zakryté poklicí, tak 40 minut, pak na 15 minut odkreju a udělám kůrčičku.

Miluju mojí sekanou. Teplou, s br.kaší, i studenou s kečupem, hořčicí, chlebem a zeleninou. Vozím si jí každý rok na dovolenou.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.