Lenka | •
|
(5.5.2003 21:47:23) Nechci být vlezlá,ale žervé obsahuje sůl -tu mohou děti až od roku a tvaroh příliš bílkovin,tudíž by ho měly taky děti až kolem roku a později.Navíc je v něm neštěpená mléčná bílkovina. Stejně tak by děti neměly lakrumáky,opět minimálně do roku,příliš velký obsah tuků a cukrů.Syn má 15měsíců a podáváme "jen" jogurty-živé,nejprve bílé od 8měs.i ovocné.Hlavně aby byly s obsahem živé kultury,bez škrobu....Nejlépe Kunínské. Modré.Červené,smetanové,jsou příliš tučné. Žervé jsme dávaly až od roku. Nechci se vás nijak dotknout,jen poradit.
|
Gabriela, 2 děti | •
|
(9.5.2003 9:48:48) Já bych dokonce šla ještě dál: do dvou let bych zkusila nedávat jiné než bílé jogurty bez kozervačních látek (3% tuku). Vynechat lze také "pribiňáčky". Určitě ne sůl do 1 roku, u sýrů také opatrně, pozor zvláště na tavené (pro vysoký obsah tavících solí). Myslím, že malým dětem vůbec nevadí strava bez soli a cukru, to jen my dospělí máme pocit, že "o něco přijdou".
|
|
|