Otázka
Odpověď
Re: Cholesterol
8.11.2002 14:13:33 Lada Kovářová
Milá Jano,
výše hladiny cholesterolu závisí na dvou faktorech - na vrozené schopnosti organismu regulovat jeho hladinu v krvi a dále na množství tuku a látek obsahujících cholesterol, které do organismu přivádíme potravou. Velký význam má také dědičnost. K hlavním zdrojům cholesterolu patří: vaječný žloutek, máslo, mléčný tuk obsažený ve šlehačce, smetaně a tučných, zejména tavených sýrech. Velké množství cholesterolu obsahují také vnitřnosti, především mozeček, játra, ledvinky, vepřové maso a sádlo. Zdrojem cholesterolu jsou zejména tuky živočišného původu. Z jogurtů vysoký cholesterol mít nemůžete.
Hodně úspěchů
výše hladiny cholesterolu závisí na dvou faktorech - na vrozené schopnosti organismu regulovat jeho hladinu v krvi a dále na množství tuku a látek obsahujících cholesterol, které do organismu přivádíme potravou. Velký význam má také dědičnost. K hlavním zdrojům cholesterolu patří: vaječný žloutek, máslo, mléčný tuk obsažený ve šlehačce, smetaně a tučných, zejména tavených sýrech. Velké množství cholesterolu obsahují také vnitřnosti, především mozeček, játra, ledvinky, vepřové maso a sádlo. Zdrojem cholesterolu jsou zejména tuky živočišného původu. Z jogurtů vysoký cholesterol mít nemůžete.
Hodně úspěchů