Otázka
Odpověď
Re:Trvanlivé mléko
12.5.2003 18:10:34 Lada Kovářová
Milý Rastislave,
na úvod musím uvěst, že kravské mléko je lépe podávat až od 3 let (optimálně mezi 2.rokem). Pokud se někteří rodiče rozhodnou zavádět jej dříve doporučuje se aby, přechod na kravské mléko byl pozvolný. Pozor dejte také na případné alergické reakce. Převařování není nutné. Zpočátku kravské mléko ředíme a to 2 třetiny mléka a 1 třetina vody. Volte mléko s krátkou dobou trvanlivosti a polotučné. Trvanlivá mléka (s dlouhou dobou trvanlivosti) díky vysokému zahřátí (čímž je zaručena jejich dlouhá trvanlivost) přicházejí o velkou část vitamínů a karamelizací mléčného cukru mají lehce pozměněnou chuť. Plnotučná mléka jsou pro dětský organismus příliš tučná.
Hodně úspěchů
na úvod musím uvěst, že kravské mléko je lépe podávat až od 3 let (optimálně mezi 2.rokem). Pokud se někteří rodiče rozhodnou zavádět jej dříve doporučuje se aby, přechod na kravské mléko byl pozvolný. Pozor dejte také na případné alergické reakce. Převařování není nutné. Zpočátku kravské mléko ředíme a to 2 třetiny mléka a 1 třetina vody. Volte mléko s krátkou dobou trvanlivosti a polotučné. Trvanlivá mléka (s dlouhou dobou trvanlivosti) díky vysokému zahřátí (čímž je zaručena jejich dlouhá trvanlivost) přicházejí o velkou část vitamínů a karamelizací mléčného cukru mají lehce pozměněnou chuť. Plnotučná mléka jsou pro dětský organismus příliš tučná.
Hodně úspěchů