Suroviny: | 170 g hrubé krupice • 350 g jogurtu 3,5 % • 1 neošetřený citron • 1/2 lžičky kardamonu • 170 g cukru • 1 lžíce růžové vody (voda z růží) • 1 veliký nebo 2 malé bílky • špetka soli • 24 půlek vlašáků • nasekané 2 lžíce pistácií • máslo na vymazání |
---|---|
Postup: | Dáme stranou 2 lžíce krupice na vysypání formy a smícháme krupici s jogurtem a necháme 2 hodiny odležet. Mezitím horkou vodou omyjeme citron a na jemnou nastrouháme kůru, vymačkáme štávu a 2 polévkové lžíce dáme stranou. 170 ml vody, šťáva z citronu a kardamon a 120g cukru uvaříme v sirup a necháme vychladnout. Poté vmícháme růžovou vodu. Předehrejeme troubu na 220° a čtvercovou formu optimálně 20x30 cm vymažeme máslem a vysipeme krupicí. Bílky spou se zbylým cukrem a špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu. Sníh spolu s nastrouhanou kůrou smícháme s krupicovým těstem, dáme do formy, uhladíme a pečeme ve střední poloze 10 minut. Vyndáme, nařežeme na čverce ca. 5x5 cm, na každý čvereček přimáčkneme vlašský ořech a znovu 15-20 minut pečeme. Když vyndáme z trouby, propícháme vydatně těsto vidličkou a po 10 minutách přelejeme sirupem. posypeme nasekanými pistáciemi a necháme vychladit. Nakonec dovyřežeme do tvaru čverečků a podáváme. |
Vložil: | Šťastné maminky Česko - arabské dětičky |
Datum: | 4.12.2008 12:14:26 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.