Suroviny: | 0.25 l šlehačky, 250g cukru, 250g kandovaného ovoce (nutná je kandovaná pomerančová kůra), 250g ořechů (vlašské, lískové a mandle), 300g hladké mouky, hořká čokoládová poleva. • |
---|---|
Postup: | Kandované ovoce a ořechy nasekejte nadrobno a smíchejte s cukrem a moukou. Šlehačku nechte velmi krátce přejít varem a vmíchejte ji do směsi. Dobře promíchejte a nechte chvilku odstát. Na plech dejte pečící papír a ze směsi dělejte malé kupičky. V troubě je pomaličku sušte. Jakmile chytnou oranžovohnědou barvu, vyndejte je, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vystydnout. Poté je polévejte hořkou čokoládou. |
Vložil: | tindinka zatím Stiborovi ve dvou v očekávání |
Datum: | 5.12.2008 10:16:18 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.