Suroviny: | 2 šálky cizrny – římského hrachu • 4–6 ale i více (podle chuti) prolisovaných stroužků česneku • 1 polévková lžíce harrisy nejlepší je tzv. • harissa arbi ( ne ta z plechovky, ale vážená) • 1 polévková lžíce římského kmínu • šťáva z jednoho citronu • 6 polévkových lžic kvalitního olivového oleje • 3 velké plátky den starého chleba (ideálně francouzská bageta) • sůl |
---|---|
Postup: | Cizrnu je nutné namočit večer předem na celou noc do vody. Dá se použít i cizrna z konzervy. Před přípravou je dobré ji uvařit v kuřecím vývaru dokud nezměkne, vývar dodá celému jídlu šmrnc. V hrnci by mělo zbýt asi dvojnásobné množství vody než cizrny. Dále přidejte prolisované stroužky česneku, harrisu a namletý kmín a pozvolna vařte zhruba deset minut. Podle potřeby dosolte. Těsně před podáváním zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem.Servírujte v hlubokých miskách do kterých napřed natrháte kousky chleba, ten zalejete polévkou. Nakonec do jídla rozklepnete syrové vajíčko, pořádně promícháte a můžete pojídat. |
Vložil: | Šťastné maminky Česko - arabské dětičky |
Datum: | 13.12.2008 21:44:23 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.