Suroviny: | 300g polohrubé mouky • droždí • sůl • voda • špetka cukru • 1 vejce • olej |
---|---|
Postup: | Z droždí, cukru a trošky vody rozmícháme v hrnečku kvásek, necháme ho vzejít na teplém místě.Do misky dáme mouku, 1 vajíčko, špetku soli, kvásek. To vše rozmícháme a dolijeme vodou tak, aby těsto bylo středně tuhé (na válení). Propracujeme a rozválíme na 1 cm tloušťky.Hrníčkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka a smažíme na oleji dozlatova.Hotové mariklja jsou výborné namazané máslem a posypané cukrem nebo třeba se salámem. Nahrazují tak pečivo. |
Vložil: | Romčátka Projekt Naše romské dítě |
Datum: | 26.12.2008 3:35:48 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.