| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Švédský tvarohový koláč

Suroviny:Na suchou směs potřebujeme: • 2 a ½ hrnku polohrubé mouky, • 1 hrnek cukru krupice, • 1 prášek do pečiva

Tvarohová náplň: • 3 balení měkkého tvarohu (3 x 250 g), • 3 celá vejce, • 1 vanilkový cukr, • 2 lžíce cukru moučka (nebo i více, oslaďte podle své chuti) • hrst sušených brusinek, lze dát i broskve hodně nadrobno nebo rozinky, • kapku rumu (nemusí být, já nedávám) • Navrch: nakrájené nebo nastrouhané máslo cca 100-150 g •
Postup:Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený papírem, nebo dobře vymazaný máslem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a brusinek, rozinek, nebo kousků broskve a kapkou rumu. Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi. Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla (máslo můžeme i na hrubo nastrouhat) a vložíme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 °C a u horkovzdušné trouby máme za 45 minut pečeno.

Koláč se nechá zvláčnět do druhého dne, pak je naprosto výborný.
Vložil:

*srpnová správcová

Srpňátka2009
Datum:28.1.2009 21:34:32
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.