Suroviny: | 1/4 l smetany ke šlehání • 400g zakysané smetany • 1 vanilkový cukr (nemusí být, dle chuti) • Zakys. smetana se dá částečně nahradit např. jogurtem a tvarohem nebo Lučinou a podobně. |
---|---|
Postup: | Do zakysané smetany (nebo do směsi výše uvedených přísad) zašlehám vyšlehanou smetanu. Krém by neměl být ani úplně tekutý, ale ani hustý, že v něm stojí lžíce.Tento krém namažu na jakýkoliv korpus (i koupený) nebo dám na piškoty vyloženou formu, pokladu ovocem (a už nic nedávám nebo jen lehce poliji želatinou aby bylo ovoce lesklé) a případně dám další vrstvu.Není třeba přidávat cokoliv na ztuhnutí, piškot vytáhne vlhkost z krému a dortík ztuhne:o) |
Vložil: | pani srpňátka08 |
Datum: | 24.4.2009 21:55:21 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.