| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

SKOŘICOVNÍK

Suroviny:CESTO: 80 dkg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 3 PL kryštálového cukru, 2 KL soli, 1 dcl oleja, 1 droždie.

PLNKA: cca 100-125g masla, kryšt. cukor , 3 pol. lyžice škorice (maslo rozpostíme, pridáme škoricu a cukru toľko, aby vznikla natierateľná kaša) •
Postup:

POSTUP:

Cesto vypracujeme ako klasické kysuté cesto (buď v dom. pekárni, alebo kvások+ostatné ingrediencie). Necháme vykysnúť cca 30-40min, potom rozdelíme na dve polovice a z každej vyváľkáme plát veľkosti plechu na pečenie. Potrieme plnkou a zavineme ako roládu. Prenesieme na plech a nakrájame ako roládu na kúsky široké cca 2cm. Necháme eště chvíľku podkysnúť a pečieme pri teplote 200-210 st. 20-25 min. Potrieme vajíčkom, alebo maslom. Mňam.

Vložil:

*Metax

Srpňátka2009
Datum:15.5.2009 11:35:45
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.