Suroviny: | Na těsto: 3 celá vajíčka, 12 dkg cukru, 15 dkg hladké mouky, 3/4 prášku do • pečiva, 75 ml oleje, 75 ml vlažného mléka.Na puding: 1/2 litru mléka, 1 čokoládový puding, 2 lžíce cukru.Na potření: 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr.Na posyp: mletá skořice |
---|---|
Postup: | Z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding.Vajíčka prudce šlehačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidávámeolej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný avysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrovéhotěsta lžící lijeme uvařený puding cik cak. Poté vložíme do předem vyhřátétrouby a upečeme do růžova. Puding nám v buchtě klesne a těsto nám vytvořítakové bochánky.Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a ihned povrch toutokašičkou potřeme. Dáme někam za okno do chladu a po chvilce posypeme hustěmletou skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí a skladujeme v lednici.Jo péct na 150°C cca 25 minut, je třeba to hlídat, jde to rychle, buchta vyskočí nad pudink a jak začne hnědnout tak ji vyndej. |
Vložil: | Verdík uk-diskuze |
Datum: | 5.10.2009 19:38:18 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.