Postup: | Španělské dušené kuřekategorie: stehnarecept je určen pro 4 osob(y)doba přípravy je cca 85 minutIngredience:4 porce kuřete (stehna),25 g mouky,1 KL soli,pepř,1 PL lahůdkové papriky,3 PL olivového oleje,1 velká pokrájená červená cibule,2 rozetřené stroužky česneku,6 pokrájených rajčat, nebo 425 g konzervovaných pokrájených rajčat,1 zelená paprika, zbavená semínek a pokrájená,1,5 dl španělského červeného vína (ne, krabicového),3 dl kuřecího vývaru,3 středně velké brambory, oloupané a rozčtvrcené,12 vypeckovaných černých oliv,1 bobkový list1 PL = 1 polévková lžíce1 KL = 1 kávová lžičkaPříprava:Do většího igelitového pytlíku dejte mouku, sůl, pepř a papriku.Omyjte porce kuřete a otřete do sucha papírovým ubrouskem. Vložte je do pytlíku a protřepejte, aby se ve směsi obalily.Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej. Přidejte porce kuřete a smažte je 5-8 minut na středním plameni, dokud nezačnou po obou stranách hnědnout. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte a dejte stranou.Přidejte do hrnce cibuli a česnek a smažte pár minut, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rajčata a papriku a poduste vše 2-3 minuty.Dejte zpět do hrnce porce kuřete. Přidejte víno, vývar a brambory a pak olivy a bobkový list. Přikryjte hrnec pokličkou a 1 hodinu nechte zapékat v předehřáté troubě při 190 °C.Je-li třeba, přisolte a připepřete.Doporučená příloha:čerstvé pečivo a zbytek červeného vínaPůvodní kuchyní tohoto receptu je ŠpanělskoAutorem receptu je toast |
---|---|
Vložil: | babiki uk-diskuze |
Datum: | 7.10.2009 20:23:37 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.