Suroviny: | Perník:500g hl.mouky • 250g práškového cukru • 2 vejce • 1-2lžíce mléka • 1prášek do perníku, trochu skořice a drceného hřebíčku • med(rozpustit ve vodní lázni)Poleva: 1 bílek • 250g mouč.cukru • citrónová šťáva • 1/2 lžičky Solamylu |
---|---|
Postup: | Tyhle perníčky stačí péct tak týden před Mikulášem-měknou velmi rychle. Těsto je lépe nechat v lednici minimálně jeden den odležet (já ho dělám klidně o týden dřív, ať se rozleží).Medu se dává dle vlastního uvážení, jednou jsme ho dali moc a neuškodilo to, jen nám pak perníčky sama padaly ze stromečku jako zralé hrušky, protože byly tak měkoučké, že se jima háček prořezával;-) Chuťově byly ale vynikající.Při vykrajování perníčků do nich v místě, kde je budu chtít věšet, dělám dírku pomocí slámky(v podstatě vykrajuju malá kolečka. Při pečení sice perníčky nakynou a díra se zatáhne, ale zůstane tam tenčí a lépe se pak propichuje, aby se dal pověsit. |
Vložil: | luslik+Niki07/07+ Terí04/10 Květen 2010 |
Datum: | 18.10.2009 13:58:59 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.