| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Perníčky

Perníčky
Suroviny:Perník:500g hl.mouky • 250g práškového cukru • 2 vejce • 1-2lžíce mléka • 1prášek do perníku, trochu skořice a drceného hřebíčku • med(rozpustit ve vodní lázni)

Poleva: 1 bílek • 250g mouč.cukru • citrónová šťáva • 1/2 lžičky Solamylu
Postup:Tyhle perníčky stačí péct tak týden před Mikulášem-měknou velmi rychle. Těsto je lépe nechat v lednici minimálně jeden den odležet (já ho dělám klidně o týden dřív, ať se rozleží).

Medu se dává dle vlastního uvážení, jednou jsme ho dali moc a neuškodilo to, jen nám pak perníčky sama padaly ze stromečku jako zralé hrušky, protože byly tak měkoučké, že se jima háček prořezával;-) Chuťově byly ale vynikající.

Při vykrajování perníčků do nich v místě, kde je budu chtít věšet, dělám dírku pomocí slámky(v podstatě vykrajuju malá kolečka. Při pečení sice perníčky nakynou a díra se zatáhne, ale zůstane tam tenčí a lépe se pak propichuje, aby se dal pověsit.

Vložil:

*luslik+Niki07/07+ Terí04/10

Květen 2010
Datum:18.10.2009 13:58:59
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.