Suroviny: | Kousky kurete • Brambory • Zeleninu - co dum dal (cibule, mrkev, paprika, rajce, parsnip) • Sul • Pepr • Koreni, ktere davate na pecene kure (dle vlastniho vyberu) • Rimsky kmin (cumin powder) |
---|---|
Postup: | Brambory a zeleninu pokrajime na vetsi kousky, brambory tak na ctvrtky, zeleninu podobne. Dame do pekace, pridame trochu oleje, posolime, popeprime, dame rimsky kmin (nemusi byt, ale krasne to voni). Na to polozime ctvrtky kurete (nebo jen stehynka, nebo kridla, proste co kdo ma), kure posolime, okorenime a dame to do trouby na 200C, dokud neni kure a zelenina hotova (cca hodinu, zalezi na velikosti kousku kurete).Maso pusti stavu, ve ktere se udela ta zelenina, olej by vlastne ani nebyl moc potreba, ja ho davam fakt jen trochu, protoze to kure pusti i tuk. Podavame s bilym jogurtem smichanym s cesnekem (arabska specialita) a s chlebem. Vlastne neni nic vic potreba, protoze brambory uz v tom jsou, zelenina taky. Je to dobre, na pripravu nenarocne a zaspini se jenom pekac a prkynko na zeleninu :-) |
Vložil: | Zzzzzz uk-diskuze |
Datum: | 28.10.2009 11:43:10 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.