| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Msa’a neboli arabska Musaka

Suroviny:2 vetsi lilky • mlete maso • cibule • cesnek • paprika • rajcata
Postup:2 vetsi lilky nakrajime, posolime a nechame "vypotit", potom je osmazime na oleji. Pripravime si mlete maso, cibuli, cesnek, papriku a rajcata (z plechovky staci). Podusime cibulku, pridame cesnek, pak maso, posolime, popeprime, ja davam jeste skorici a rimsky kmin. Pridame na kousky nakrajemnou papriku a rajcata, dusime dokud neni hotove. Tj neni to moc vodnate, proste takova omacka. Potom vezmeme polovinu lilku, poklademe je do pekace (aby to pokryvalo dno, radeji mensi nadobu), na to dame masovou smes, na to zase lilky (cim vice, tim lepe. Ja je mam rada hodne). A na to bud strouhany syr, nebo platkovy (jako ja dneska a bylo to vyborne). Dame do trouby, dokud se syr neroztopi a trochu nezhnedne. Podavame s ryzi (a my jeste s bilym jogurtem, opet arabska specialita). Je to dobre, rychle. Vlastne jsou to trochu lasagne, ale bez lasagni a besamelu. I kdyz v nekterych receptech besamel je, ale me se nechtel delat.
Vložil:

*Zzzzzz

uk-diskuze
Datum:9.11.2009 17:36:17
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.