Suroviny: | 2 vetsi lilky • mlete maso • cibule • cesnek • paprika • rajcata |
---|---|
Postup: | 2 vetsi lilky nakrajime, posolime a nechame "vypotit", potom je osmazime na oleji. Pripravime si mlete maso, cibuli, cesnek, papriku a rajcata (z plechovky staci). Podusime cibulku, pridame cesnek, pak maso, posolime, popeprime, ja davam jeste skorici a rimsky kmin. Pridame na kousky nakrajemnou papriku a rajcata, dusime dokud neni hotove. Tj neni to moc vodnate, proste takova omacka. Potom vezmeme polovinu lilku, poklademe je do pekace (aby to pokryvalo dno, radeji mensi nadobu), na to dame masovou smes, na to zase lilky (cim vice, tim lepe. Ja je mam rada hodne). A na to bud strouhany syr, nebo platkovy (jako ja dneska a bylo to vyborne). Dame do trouby, dokud se syr neroztopi a trochu nezhnedne. Podavame s ryzi (a my jeste s bilym jogurtem, opet arabska specialita). Je to dobre, rychle. Vlastne jsou to trochu lasagne, ale bez lasagni a besamelu. I kdyz v nekterych receptech besamel je, ale me se nechtel delat. |
Vložil: | Zzzzzz uk-diskuze |
Datum: | 9.11.2009 17:36:17 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.