Suroviny: | Na krém: 3 větší banány • 2 zakysané smetany • 1 smetana ke šlehání • 1 ztužovač do šlehačky • 2 vanilkové cukry • Dále: 1 větší balení piškotů • likér Amaretto (či alespoň rum) • 80 g kokosu • 20 g cukru |
---|---|
Postup: | Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany.Dortovou formu vyložíme piškoty (i po stranách - tam lze použít cukrářské piškoty), které pocákáme likérem tak, aby byly řádně nasáklé, na ně pak položíme na kolečka nakrájené banány, dále jednu třetinu krému. Tento postup ještě jednou zopakujeme - pouze s tím rozdílem, že zbylé dvě třetiny krému budeme vršit do kopulky. Nakonec v mírně vyhřáté troubě opražíme do růžova kokos smísený s cukrem a touto sypkou směsí celý povrch dortu posypeme.Je to snadný recept a uvítají ho zvláště ti, kteří nemají v lásce těžké máslové krémy. Naše rodina si na kopuli vždy pochutnala. A pochopitelně fantazii se meze nekladou, takže ovoce lze dle libosti obměňovat. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 27.1.2010 1:18:28 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.