Suroviny: | 1x hlávka zelí • 1kg mletého maso • 1 sáček rýže • 2 vajíčka • smetanu na vaření • rajský protlak • sterilované zelí • sůl, pepř • alobalPříloha: brambory |
---|---|
Postup: | Nachystejte si směs z mletého masa, rýže, vajíček, osolit, opepřit.Spaříte si celou hlávku zelí, jakmile změkne tak poodkrajujte měkké listy a vráťte hlávku do vody.Do měkkých listů zabalíte trochu mletého masa, musíte to zabalit pěvně. Golubce skládejte na těsno vedle sebe, můžete i ve dvou řadách. Když ty listy ztrvdnou, tak je zase na chvilku dejte do horké vody. Když jsou všechny golubce v pekáčku, tak na to poklaďte proprané sterilované zelí a zalijte se to smetanou smíchanou s rajským protlakem. Přikryjte z vrchu alobalem, aby to neosychalo. Dejte to zapéct. Já mám plynovou troubu a mám to nastavené na slabý plamen, ale dávám to do trouby předehřáté na plno. Asi na hoďku. K tomu dávám vařené brambory.Na talíř se dává golubec s trochou toho zelí + příloha. Protože je toho hodně dá se to krásně zamrazit. Neztratí to na kvalitě ani chuti, |
Vložil: | Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 Vaříme levně |
Datum: | 1.2.2010 20:37:36 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.