| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zelné golubce

Zelné listy plněné směsí mletého masa
Suroviny:1x hlávka zelí • 1kg mletého maso • 1 sáček rýže • 2 vajíčka • smetanu na vaření • rajský protlak • sterilované zelí • sůl, pepř • alobal

Příloha: brambory
Postup:Nachystejte si směs z mletého masa, rýže, vajíček, osolit, opepřit.

Spaříte si celou hlávku zelí, jakmile změkne tak poodkrajujte měkké listy a vráťte hlávku do vody.

Do měkkých listů zabalíte trochu mletého masa, musíte to zabalit pěvně. Golubce skládejte na těsno vedle sebe, můžete i ve dvou řadách. Když ty listy ztrvdnou, tak je zase na chvilku dejte do horké vody. Když jsou všechny golubce v pekáčku, tak na to poklaďte proprané sterilované zelí a zalijte se to smetanou smíchanou s rajským protlakem. Přikryjte z vrchu alobalem, aby to neosychalo. Dejte to zapéct. Já mám plynovou troubu a mám to nastavené na slabý plamen, ale dávám to do trouby předehřáté na plno. Asi na hoďku. K tomu dávám vařené brambory.

Na talíř se dává golubec s trochou toho zelí + příloha. Protože je toho hodně dá se to krásně zamrazit. Neztratí to na kvalitě ani chuti,
Vložil:

*Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10

Vaříme levně
Datum:1.2.2010 20:37:36
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.