| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Lívance

Droždí je zdravé - dodá nám vitamíny z řady B
Lívance
Suroviny:300 g polohrubé mouky • 30 g cukru • 3,5 dl mléka • 10 g drždí (1/4 kostky) • 30 g másla • 1 vejce
Postup:Mouku nasypeme do mísy, trošku osolíme, oděláme důlek a do něho nalijeme trošku vlahého mléka. Osladíme, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Po vzejití přidáme zbylé mléko, vejce rozpuštěné máslo (pozor - ne horké!!!!). Vše smícháme a necháme na teplém místě kynout. Pokud máme čas, necháme těsto vykynout dvakrát, pak jsou lívance nadýchanější a jemnější. Vykynuté těsto lijeme na vymaštěný lívanečník a pečeme z obou stran.

Na talíři potřeme povidly, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme šlehačkou nebo potřeme marmeládou, rozmíchaným tvarohem nebo medem.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:2.2.2010 0:53:33
Názory k receptu (3 názorů)
obměny lívanců Tylity 6.8.2012 19:53
obměny lívanců Tylity 6.8.2012 19:54
zdravé obměny lívanců Tylity 6.8.2012 19:55

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.