| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Krem karamel

Oblíbený recept z bulharské kuchyně
Krem karamel
Suroviny:5 lžíc vody • 5 lžíc krystalového cukru • 0,5 l mléka • 5 vajec
Postup:Do kastrůlku, který se může dát do trouby o průměru asi 20 cm, dáme vodu a 2 lžíce krystal. cukru, necháme chvíli rozpustit, pak na plotýnce za stálého míchání zkaramelizujeme. Karamel rozlijeme i po stěnách (pokud by nám moc ztuhl, tak se dá kapnout trochu vody a rozvařit).

Do vyšší nádoby dáme mléko a zbylé 4 lžíce cukru a necháme rozpustit a pak přidáme 5 vajec a rozšleháme (ponorným míxerem nebo metlou ručně). Mléko s vejci nalijeme na karamel a dáme do trouby na 15 - 20 minut na 160°zapékat. Že je jídlo hotové poznáme podle toho, že okraje začnout růžovět a odchlipovat se od stěn kastrůlku.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:2.2.2010 0:56:15
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.