| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

„Pizza“ trochu jinak

aneb rychlovka z listového těsta
Suroviny:1/2 kg lístkového těsta (nebo těsta octového - podle receptu na Vymazlený štrůdl) • 3 - 4 pěkná zralá rajčata • 100 g mozzarelly • 1 krabička ančoviček nebo trochu sardelové pasty • sůl • pepř • čerstvá bazalka • je možné přidat žampióny nebo zelené olivy
Postup:Rozválíme těsto na obdélník a s vyjímkou cca 2cm okraje ho propícháme vidličkou. Předehřejeme troubu na 200°C.

Rozkrojíme rajčata na půlky a zbavíme je zrníček (takto nevyteče z rajčat tolik vody). Pokrájejíme půlky rajčat na menší kousky. Ančovičky (žampiony, olivy) nakrájíme na drobno, nastrouháme nebo pokrájíme mozzarellu.

Na připravené těsto rozetřeme připravené ančovičky (či trochu sardelové pasty), na to dáme rajčata (a případně plátky žampiónů), posypeme nakrájenou bazalkou, olivami, lehce posolíme, popepříme a nakonec rovnoměrně posypeme mozzarellou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pizza je hotová, když jsou okraje těsta zlatavě hnědé a mozzarella je rozpuštěná a místy opečená do hněda.

Vím, že tato pizza nemá nic společného s pizzou klasickou, ale u nás doma je populární kvůli čerstvým ingrediencím a rychlosti přípravy.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:4.2.2010 14:55:23
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.