| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Falešný marcipán

Suroviny:25 dkg sušeného mléka polotučné • 50 dkg cukr moučka • 2 lžíce kukuřičný sirup čirý (já použila rýžový, koupeno ve zdravé výživě) • 2 lžíce vody (já přidávala, zdálo se mi málo a špatně zpracovávalo těsto) • 1 lžíce aroma sladká mandle
Postup:mléko a cukr prosejeme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Pokud se těsto drobí, namáčíme ruce v teplé vodě a dopracujeme. Voda se po lžících už nemá přidávat, těsto se přelije a pak se s ním špatně zpracujeme, ale mě to přišlo fakt suché, takže jsem pomalu vodu dle potřeby přidávala. Je dobré těsto dopracovat a neodcházet od toho, dokud to není hotové. Pokud ho necháte chvíli ležet na stole nedopracované, zůstanou v něm bílé tečky od mléka. Proto namáčet ruce a dopracovat bez pauzy. Propracovanou hmotu při válení podsypávat solamylem, aby se nelepila.
Vložil:

*Marlot: Simča05+Deni09

Únorčátka 2009
Datum:12.2.2010 21:04:34
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.