Suroviny: | 1 kg masa - kuřecí nebo krůtí stehenní plátek, nakrájený na větší kousky,nebo kuřecí špalíky, paličky bez kůže. • 2 kg brambor, oškrábané a nakrájené jako maso. • Kelímek obyčejného jogurtu. • 2-3 lžíce plnotučné (nebo ostré) hořčice. • Sůl, koření dle chuti. • Kelímek šlahačky - stačí plnotučné mléko.Varianta - místo hořčice drcený česnek v libovolném množství :-))) • |
---|---|
Postup: | Den předem dám maso marinovat do jogurtu smíchaného se solí, hořčicí (česnekem), druhý den přidám brambory, zamíchám, podleju trochou vody , peču přiklopené pomalu, delší dobu (cca 180 stupňů, 1,5 hod), potom odklopím, zaleju šlehačkou, dopeču odklopené na nejvyšší teplotu cca 15 min. |
Vložil: | anemon Vaříme levně |
Datum: | 17.2.2010 8:26:15 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.