| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Mléčná hmota na dorty neboli falešný marcipán

Suroviny:20 dkg sušeného polotučného mléka (modrá krabice), 20 dkg moučkového cukru - prosít, 3-4 lžičky oleje (spíš trochu víc), 3-4 lžíce pšeničného sirupu (nebo ječný, kukuřičný - ze zdravé výživy - např. Country life apod.) • Üdajně se dá dělat i ze Sunaru, já jsem to ale zatím nezkoušela. Může se přidat nějaké aroma - mandlová tresť atd.
Postup:Hňácat a hňácat - jednou jsem to podle rady dala do domácí pekárny, ale moc se mi to nedařilo, tak hňácám raději v ruce. :-(

Hotovou hmotu dát do sáčku a nechat vychladnout - asi 2 hoďky. Pokud je moc měkká, zahustit stejným dílem sušeného mléka a cukru. Pokud lepí, potřít ruce olejem a propracovat. Líp se to tedy zahušťuje než naopak. :-) Skladovat v igelitu - nebo radši v několika, na delší dobu se dává do lednice. Po vyndání z lednice je hmota tuhá, musí se nahřát v mikrovlnce a rozpracovat mokrýma rukama, případně přidat ještě pšeničný sirup. Upřímně řečeno, lepší je udělat si jen potřebné množství a neskladovat v lednici, protože pak má marcipán tendenci zůstat tuhý - já ho z té lednice pro jistotu sním, to jde dobře i když je tvrdší. :-))

Vložil:

*Sarimana+Šárka 4/02+Tobík 7/10

Červenec2010
Datum:22.2.2010 15:57:35
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.