| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pomazánka humrová (nepravá)

Výborná pomazánka, i zapřísáhlí odpůrci zeleniny si kupodivu pochutnají...
Pomazánka humrová (nepravá)
Suroviny:cca 300g rybího masa (filé, makrela, uzená ryba) • 1 cibule • 1/2 menšího celeru • 1 velká mrkev • 100 g majolky • 3 lžíce bílého jogurtu • sůl • citrón • pepř • (množství udávám přibližné, nikdy jsem to nevážila)
Postup:Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 5 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při ručním trhání lépe vybereme i ty nejjmnější kostičky. Je to piplačka, ale doporučuji :o) ). Lze použít i pečenou mraženou makrelu či kostky filé, ale z té uzené ryby je to nejlepší.

Mrkev a cibulku na jemno natrouháme do misky, přidáme rybí maso a vidličkou pomačkaný či také najemno nastrouhaný vařený celer. Hmotu spojíme do "mazlavé" konzistence majolkou a jogurtem, dochutíme citrónovou šťávou, trochou pepře a pokud jsme nepoužili uzenou rybu, tak i soli (uzená makrela bývá dostatečně slaná). Ideální je, pokud si můžeme pomazánku udělat den dopředu, chutě se tak nějak lépe "prolnou".

Mažeme je (trochu silněji) na plátky veky a zdobíme jemným plátkem citrónu a kouskem petrželky.

Množství je na cca 25 - 30 chlebíčků.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 16:56:58
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.