| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Měkkounké buchty

Suroviny:1/2 kg hladké mouky, 65 g cukru, 3 žloutky, 1/4 l vlažného mléka, 1 kostka droždí, 10 dk rozpuštěného másla, špetka soli, tvarohová nebo jiná náplň
Postup:Klasika: Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobit droždí, nechat vzejít kvásek a přidat ho do směsi mouky se zbytkem cukru se solí a žloutky, nechat vykynout. Buchty se potírají ze všech stran olejem, aby se při pečení neslepily, to určitě znáte, nám se sice většinou částečně slepí, ale neva. Z tohoto receptu jsou obzvlášť vláčné a měkké - i další dny, pokud přežijí.
Vložil:

*Sarimana+Šárka 4/02+Tobík 7/10

Červenec2010
Datum:18.5.2010 21:35:39
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.