Suroviny: | rýže (buď sypaná nebo i ve varných sáčcích, nejlépe mix bílé s indiánskou divokou) • fazole Bonduelle červené v chilli omáčce (ale mohou být i jiné, klidně jen v nálevu) • olivový olej • hrst rozinek, případně nasekaných sušených meruněk • osminka citronu i s kůrou • celý pepř • hřebíček • koriandr celý • kardamon • římský kmín • zázvor mletý nebo kousek celého • sůl - na vaření rýže |
---|---|
Postup: | Varianta 1.: pro sáčkovou rýžiRýži uvařit.Olivový olej rozehřát.Na oleji do voňava osmahnout veškeré koření, i sušené ovoce a také čtvrtku citronu. Dávkujete dle chuti. Do rozpáleného oleje vrhnout uvařenou rýži a plechovku zcezených fazolí a promíchat, ať se vše spojí v harmonický celek ;-).Ochutnat a přípaně dosolit.Zkonzumovat.Varianta 2.: Sypanou rýži není nutné vařit zvlášť a pak házet na olej, je možné začít olejem s kořením, na tom opražit syrovou rýži, zalít vodou a uvařit jako obvykle - pak jen přidat fazole.Ty chilli fazole jsou lehce pikantní a dodají tomu říz. Samozřejmě by bylo možné přidat třeba Tabasco. |
Vložil: |
|
Datum: | 1.12.2010 19:21:39 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.