| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Broskvový moučník

Lahodné, šťavnaté a přitom rychle hotové.
Broskvový moučník
Suroviny:Na těsto: 2 hrnky (hrnky čtvrtlitrové) polohrubé mouky • 1 prdopeč • 1/2 hrnku cukru • 1 vanilkový cukr • 1 hrnek mléka • 1/2 hrnku rostlinného oleje • 2 vejce

1 velký broskvový kompot • • Na krém: šťáva z kompotu • 1/2 hrnku cukru • 2 vanilkové pudinky • 1 sáček (10 g) želatiny • 250 g měkkého tvarohu • 200 g kysané smetany nebo bílého jogurtu
Postup:Do mísy vsypeme první 4 přísady, promícháme, pak vlijeme postupně tekuté přísady a ušleháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem (nebo na plech vyložený pečícím papírem). Kompot scedíme a ovoce najemno pokrájíme. Těsto posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Pečeme na 170 °C asi 25 minut (zkusíme špejlí).

Necháme zchladnout.

Příprava krému: Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. Dáme zahřívat, v části vlažné tekutiny rozmícháme pudinkové prášky a až zbytek vaří, přidáme cukr a vlijeme rozmíchané prášky. Uvaříme klasický pudink do zhoustnutí, odstavíme z ohně a po chvíli vmícháme želatinu. Až pudink trochu prochladne, vmícháme tvaroh a smetanu (či jogurt). Můžeme našlehat el. šlehačem, ale není nutné.

Krémem potřeme vychladlý moučník, uhladíme a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou. Chceme-li, protáhneme špičkou nože bílý krém do spirálek v kakau.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:15.6.2011 0:36:34
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.