Suroviny: | 1 kg pšeničné mouky hladké T650 (může být i hladká speciál)- já dělám s normální hladké mouky • 20 g soli • 10 g cukru • 20 g droždí (půl kostky) • 40 g sádla • 550 ml vlažné vody |
---|---|
Postup: | Z výše uvedených surovin vymícháme hladké těsto. Droždí stačí rozdrobit do mouky (nemusíme dělat omládek). Necháme vykynout, pak ho ještě v míse takzvaně štosneme (překulíme jednou, dvakrát vařečkou) a necháme znovu vykynout. Z těsta nakrájíme klonky požadované velikosti a smotáváme rohlíky, pleteme pletýnky, tvarujeme bagety nebo veky, no zkrátka - fantazii se meze nekladou. Necháme na plechu ještě jednou nakynout a pak pečeme v páře při 230°C dorůžova. |
Vložil: | správce_leden12 Leden 2012 |
Datum: | 15.9.2011 9:24:52 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.