Suroviny: | Na 4 porce: 2 salátové okurky • 1-2 stroužky česneku • 300 - 400 g bílého jogurtu • sůl • mletý bílý pepř • trocha mléka • malý svazek kopru • 2 hrsti vlašských ořechů • 1 lžíce olivového oleje |
---|---|
Postup: | Jogurt můžeme naředít mlékem podle požadované hustoty, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený). Mísu vytřeme rozdrceným česnekem (můžeme přidat i drcený česnek, pokud ho máte rádi), přidáme omytou a nastrouhanou okurku, přilijeme jogurt, kapku olivového oleje, dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky. Při podávání každou porci posypeme nahrubo nasekanými ořechy a ozdobíme tenkými plátky okurky. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.8.2008 22:07:41 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.