| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Rýže v peřinách

Takto mne naučila vařit rýži maminka. Rýže se připraví, strčí mezi polštáře a může se jíst i za několik hodin - je pořád teplá.
Suroviny:Na 4 porce: • 1 lžíce oleje • 1 hrnek (250 ml) rýže • 2 hrnky vody • velká špetka soli • malá cibule • 2 hřebíčky
Postup:Rýži si odměříme na sítu propaříme vařící vodou (třeba z rychlovarky). Do kastrolu dáme olej, necháme trochu zahřát. Na něho nasypeme okapanou rýži, osmahneme - zrnka se nám pak nebudou lepit k sobě - a zalijeme odměřenou vodou a osolíme. Přikryjeme pokličkou a než začne rýže vřít, připravíme si cibuli. Oloupeme ji a zapáchneme do ní hřebíčky. Dáme ji k rýži a nachystáme si velký igelitový sáček a utěrku nebo nějaké jiné plátno. Jakmile začne voda na rýži vřít, přendáme uzavřený kastrol na utěrku, pevně zabalíme a vložíme do igelitového sáčku. Takto připravenou rýži dáme mezi dva polštáře a přikryjeme ještě dekou. Za cca 45 minut je rýže hotová, hlavní výhodou tohoto "vaření" je ale to, že můžeme rýži takto připravit třeba ráno, než odejdeme na výlet a po návratu je rýže krásně teplá.

Pochopitelně obdobně je možné rýži dodělat na plotýnce (na elektřině na stupeň 3 cca 15 minut) nebo v troubě, kde pečeme maso.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Datum:8.4.2014 9:23:38
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.