| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Karlovarský knedlík

Chuťově úžasné knedlíky.
Karlovarský knedlík
Suroviny:250 g (cca 6 ks) žemle • 2 vejce • cca 80 g hrubé mouky • 2 dl. mléka • 2 hrsti sekané petrželky • muškátový květ • sůl • pepř mletý
Postup:Starší housky nakrájíme na kostičky, lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Pokud chceme, můžeme přidat na kostišky nakrájenou slaninu. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do potravinové fólie, ve které ho asi 20 - 25 minut vaříme.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:12.12.2014 14:43:56
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.