Suroviny: | 4 lžíce změklého másla • 4 žloutky • 350 ml mléka • 2 lžíce moučkového cukru • citronová kůra z 1 citronu • 1 vanilkový cukr • špetka soli • sníh ze 4 bílků • 200 g polohrubé mouky • máslo na pánev • hrst rozinek • lžíce cukru na karamel • ovoce, ořechy, cukr na posyp |
---|---|
Postup: | 1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem, máslem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.3. V pánvi rozpusťte trochu másla (nebo ideálně použijte přepuštěné máslo), vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3 cm.4. Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte dvěma vidličkami na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte v teple stranou.5. Do pánve vložte kousek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.6. Přidejte na kousky nakrájené jablko, jahody, broskve, lesní ovoce - prostě jakékoi ovoce či ořechy a promíchejte.7. Na talíř dejte natrhané těsto a polijte teplou ovocnou směsí, navrch zlehka posypte moučkovým cukrem a podávejte. Je možné podávat i s jablkovým pyré (obvyklé v Německu) nebo s vanilkovou omáčkou). |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 25.8.2015 21:16:14 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.