Suroviny: | Na 6 - 8 porcí: 4 lžíce zakysané smetany • 4 lžíce majonézy • 2 lžíce citronové šťávy • 1 lžíce dijonské hořčice • 1 rozetřený stroužek česneku • špetka soli, trocha pepře (podle chuti) • 1 červená cibule • 2 jarní naťové cibulky • 6 vajec • 2 - 3 avokáda (podle velikosti) • Pro variantu těstovinového salátu ještě cca 250 g těstovin (myšleno suchých) |
---|---|
Postup: | Pokud děláme těstovinový salát, začneme uvařením těstovin v dostatečném množství vody.Vejce uvaříe na tvrdo a dáme vychladit do studené vody.Do misky dáme zakysanku, majonézu, hořčici, jemně utřený česnek a na jemno usekané obě cibule. Přidáme citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem. Vše umícháme do hladké hmoty. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a nakrájím na podobně velké kostky. Avokádo i vejce zlehka vmícháme do předem vytvořeného dresinku. Podáváme 1) s pečivem a nakrájenou zeleninou.2)nebo jako těstovinový salát - vytvořenou hmotu vmícháme do předem uvařených a vychladlých farfale či penne těstovin a podáváme jako lehký letní oběd či večeři, nebo jako přílohu ke grilovanému masu. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 3.6.2018 13:36:25 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.