| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí višňovka

Recept mého tatínka. Základ je asi podle babičky (a původní zdroj Sandtnerová), s malými úpravami, které dělaly z višňovky TU TÁTOVU NEJLEPŠÍ...
Domácí višňovka
Suroviny:2 kg višní • 3 cm kus skořice • zázvor • 5 ks hřebíčků • 1 dkg mandlí • ze 1/4 pomeranče kůru • z půl citronu kůra • 1 l žitné kořalky (my ale používáme vodku nebo rum) • 1/4 l čistého lihu • 40 g cukru
Postup:Podle paní Sandtnerové se mají višně vypeckovávat, ale my je necháváme s peckami. Necháváme si je na vánoční pečení, kdy z nich děláme kuličky, a to by z vypeckovaných nešlo (matlaly by se).

Višně umyjeme, osušíme a dáme do velké "okurkové" láhve. Přidáme koření (hřebíčky, zázvor, citronovou i pomerančovou kůru), mandle, cukr, můžeme přidat i 2 - 3 fíky. Zalijeme alkoholem a dobře promícháme. Láhev zavřeme a necháme stát na slunném místě 6 týdnů. Višně mají být ponořené.

Po této době likér slijeme do láhví, zazátkujeme a uložíme. Višně si necháme na Vánoce do kuliček. Sandtnerová uvádí, že se mohou po slití likéru použít ještě jednou na druhou várku likéru, ale to jsme nikdy doma nezkoušeli.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:15.7.2019 22:32:24
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.