Suroviny: | 1 středně velká nebo 3 malé cukety • 3 lžíce panenského olivového oleje • 4–5 stroužků česneku, nakrájeny´ch nadrobno • 2 drcené chilli papričky • mořská sůl • 2 lžíce parmazánu, strouhaného • 2 lžíce zakysané smetany (není nutné) |
---|---|
Postup: | Cuketu omyjte a odřízněte z ní špičku a stopku. Podélně překrojte na čtvrtky a vykrojte střední měkkou část se semeny. Nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte na cedníku asi půl hodiny pustit vodu. Pak propláchněte pod tekoucí vodou a dobře vymačkejte všechnu tekutinu. V pánvi na oleji opékejte asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl – byl by hořky´). Vsypte cuketu a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Přendejte do mísy a do ještě teplé směsi vmíchejte parmazán. Ochutnejte, případně dosolte, a chcete-li, můžete ještě zjemnit zakysanou smetanou. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 21.9.2019 23:23:51 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.