| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Malinová srdíčka

Buď je uděláme s příchutí malinovou nebo jahodovou.
Malinová srdíčka
Suroviny:200 g hl. mouky (nebo 180 g mouky + 1 malinový/jahodový puding) • 10 g kakaa • 140 g másla • 70 g práškového cukru • šťáva a kůra z jednoho citronu • 2 žloutky • červená poleva • krém z bílé čokolády
Postup:Můžeme 30 g mouky nahradit jedním malinovým (nebo jahodovým) pudinkem, ale pro získání intenzivní bervy (viz foto) je třeba přidat trošku červené barvy.

Smícháme mouku, cukr a kůru z citrónu. Do promíchaných sypkých surovin rozsekáme studené máslo, promneme je rychle prsty do jakési drobenky, přilijeme citrónovou šťávu a žloutky a spojíme rychle v těsto.

Zabalíme těsto do potravinové fólie a necháme do druhého dne odležet. Vyvylujeme na pomoučeném vále na cca 2mm a vykrajujeme srdíčka různých velikostí a tvarů - vždy dvě stejná a v jednom vykrojíme menší srdíčkový otvor.

Na pečícím papírem vyloženém plechu upečeme v mírné troubě.

Po vychladnutí slepujeme dvě srdíška stejného tvaru - vždy jedno plné a jedno s otvorem - k sobě krémem z bílé čokolády.

Po zaschnutí zdobíme horní srdíčka po obvodu i okolo otvorů červenou polevou.

Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:5.12.2019 23:29:21
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2020 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.