Suroviny: | Spotřeba: • 250 g hladká mouka • 200 g moučkový cukr • 250 g 100% tuk • 150 g kokosu Krém: • 250 g másla • 3 lžíce (cca 60g) cukru moučka • 2 vanilkové cukry • 150 g vlašských ořechů • 5 lžic mléka • čokoládová poleva |
---|---|
Postup: | Všechny suroviny na vále zpracujemete dohromad. Rostlinný tuk se vyplatí ještě ztuhlý nastrouhat na hrubo, těsto půjde mnohem lépe vypracovat. Rukama postupně zaděláme hladké těsto, ze začátku moc nedrží při sobě, ale po chvíli se spojí.Těsto dáme na půl hodiny odpočinout do lednice, pak vyválíme na pomoučeném vále na asi tři milimetry vysoký plát. Vykrajujeme oválky o průměru tři centimetry. Dáme na plech a pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170°C.Než vychladnou, můžeme připravit krém. Ořechy rozemeleme najemno, spaříme je vroucím mlékem a vyšleháme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Krémem naplníme zdobičku, stříkáme na upečené oválky, vždy přiklopíme druhým kouskem a povrch pocáme zlehka čokoládovou polevou a dáme na cca týden odležet. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 24.11.2020 8:54:34 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.