| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Šalamounovy řezy

... nebo také Mokrá buchta, Šup do trouby, nebo ještě spousta jiných názvů.
Šalamounovy řezy
Suroviny:1 hrnek (1/4 litru) vody • 1 máslo (někdo dává Heru) • 1,5 hrnku (= 300g) krystalového cukru • 3 lžíce kakaa

cca 50 ml rumu

4 vejce • 2 hrnky (= 300 g) polohrubé mouky • 1 prdopeč

cca 100 g mletých ořechů nebo kokosu
Postup:Do kastrolu dáme ohřívat vodu, ve které rozmícháme cukr, kakao a necháme rozpouštět máslo. Směs nevaříme! Až se vše rozpustí, odebereme zpět 3/4 hrnku a do plného dolejeme Rumem.

Do zbylé většiny směsi v kastrolu přidáme vejce a mouku, smíchanou s prdopečem. Vymícháme tekuté těsto. Nalijeme do menšího plechu (24 x 39 cm) vymazaného a vysypného (nebo vyloženého pečícím papírem) a dáme péct na 180° C. Pečeme cca 25 minut (zkusíme špejlí) a hned po vytažení horké polijeme rovnoměrně směsí v hrnku. Povrch posypeme mletými ořechy nebo strouhaným kokosem.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:15.1.2022 14:45:47
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.