| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pečený květák v troubě

Bez zbytečně postříkaného sporáku a mnohem lehčí, než tukem nacucaný květák z pánvičky. Také nemusíte stát nekonečnou dobu u sporáku.
Pečený květák v troubě
Suroviny:1 ks květák střední • 2 ks vejce • 6 lžíce hladké mouky • strouhanka • sůl • olej • případně strouhaný sýr či koření •
Postup:Květák rozebereme na růžičky, velké rozpůlíme, opláchneme je a dostatečně osolíme.

Květák obalujeme syrový. Z vajec, mouky, soli a trochy vody vymícháme hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalujeme. Vidličkou je vyndáváme a postupně vkládáme do sáčku se strouhankou. Sáček rukou držíme uzavřený a protřepáme, květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.

Obalený květák poklademe na plech vyložený pečícím papírem, který jsme posprejovali olejem. Růžičky svrchu ještě trochu postříkáme olejem a dáme péct do trouby na 200 °C. Pečeme cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obrátíme.

Strouhanku můžeme ochutit kořením (sušeným česnekem, červenou paprikou, bazalkou, saturejkou nebo jinou bylinkou), případně můžeme smíchat strouhanku se strouhaným sýrem.

Podáváme s vařenými bramborami či bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:26.10.2024 21:04:31
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.