Suroviny: | 50 g másla • 150 g cukru • 3 lžíce vody • 3 vejce • 250 g polohrubé mouky • 1/2 prdopeče • mléko (cca 1,5 až 2 dl) • 200 g cukru • skořice • 300 g očištěného rybízu |
---|---|
Postup: | Změklé máslo, cukr, vodu a žloutky třeme dokud hmota nezesvětlá. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mlékem naředíme na takovou hustotu, aby to šlo nalít na plech. Plech vyložený pečícím papírem pokryjeme těstem a zapečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 15 minut.Mezitím ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, lehce vmícháme rybíz (rybíz je nutné do sněhu zamíchat, aby z buchty nepadal), dochutíme skořicí, natřeme na zapečené těsto a dopečeme, dokud sníh nezrůžoví, asi tak 15 - 20 minut. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 18.8.2008 17:25:37 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.